4 Mayıs 2020 Pazartesi

PARA


Para Üzerine
  Para, dünyada en çok nefret ettiğim şeydir benim ve aynı zamanda kazanmak için en çok çalıştığım şeydir. Çünkü birçok insan gibi bende buna mecburum.
  Başka birçok şey gibi parayı da değiştirdi insanlar. Ona daha fazla değer yüklediler ve en sonunda para insanları değiştirdi. İnsanlar para için her şeyi yapar hale geldiler artık. Para için birbirlerini satıyor ve katlediyorlar. Bu durum açgözlülüğün büyümesinden kaynaklanıyor ve sonunda ortaya kibir denilen iğrenç şey çıkıyor. Lidyalılarda ki parayı bulan o uyanık insanın amacı; elindeki malı kaybetmeden daha fazlasını kazanmaktı ve işte açgözlülük tam burada yeşermeye başladı. Paranın amacı buyken değiş tokuşun amacı ise; elindeki fazla mal yerine bir başkasını koymaktı ve bu bence gayet adil. Çünkü ortada para olmadığı için illaki herkes üretim yapmanın bir yolunu bulur ve takasa katılırdı. Para bulunduktan sonra, bunun geri dönüşü yoktu ama kötü sonuçları fark eden güzel insanlar vardı. Adil insanlar. Onlar parayı ortadan kaldırmak istediler ama bunun imkânsız olduğunu anlayınca komünizmi çıkarttılar ve parayı halkın elinden kurtarmayı başardılar. Daha doğrusu halkı para illetinden kurtardılar. Her şeyi devlete vererek sadece ihtiyaçlarını aldılar ve açlık ortadan kalktı. Devlet herkese iş verdi ve işsizlik ortadan kalktı. Herkes ihtiyacı olan kadarını almaya başladı ve yoksulluk denen bir şey kalmadı. Ama bu her yer için geçerli değil. Bir yerde para varsa parasızlıkta vardır. Ve eğer bir arada ne kadar çok para varsa en çok yoksullukta ordadır. Açgözlülük parayı, para da kibri doğurdu. Bunlarda yoksulluk ve açlığı ortaya çıkardı.
  Hepimiz öleceğiz ve neden sürekli daha fazlasını istiyoruz? Daha iyi bir cenaze töreni ya da daha iyi bir tabut için mi? Neden daha iyi bir hayat için değil? Komünist değilim ama bence para iğrenç bir şeydir. İnsanların bunu benimsemesi ve acilen bir şeyler yapması gerekiyor. Daha iyi bir Dünya dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder