22 Nisan 2020 Çarşamba

Kişilik Ve Karakter Üzerine


Kişilik Ve Karakter Üzerine
Bana göre insanların kişilikleri ve karakterleri en önemli şeydir. Bu iki şeyin cinsiyet ayrımından uzak tutulması gerekir. Çünkü insanlar yaratıldığında öncelikle karakterleri seçilerek verildi daha sonra cinsiyetleri rastgele dağıtıldı.
  İnsanlar kendilerini bilmelerinden itibaren ise kişilikleri biçimlenir ve bu biçimlenme akıl ile iradeye bağlıdır. İnsanların karakter özelliklerinin temeli, varoluşta hazırlanır ve insanlar onu biçimlendirir.  Etraflarındaki olaylardan ve yaşadıklarından etkilenirler bunu yaparken. İnsanlar bir şeyler öğrendikçe akıllarını da kullanmayı öğrenirler. Bu sayede iyiyi ve kötüyü ayırt etmeye başlarlar ve bir insan bu ayrımı yapmayı gerçekten başarırsa işte o zaman kişiliğini iradesine bağlı olarak biçimlendirmeyi başarır. Ama yaptıkları büyük yanlışlardan biri; ne olduklarını, daha doğrusu ne olmaları gerektiğini bilmezler. Olmak istediklerini de olamazlar bu yüzden. Unuttukları ve yapmaya üşendikleri şeyler vardır çünkü. Bir insanın her şeyi başarabileceğini unutuyorlar, çaba harcamaya üşeniyorlar. Birçok insan bu yüzden yanlış karaktere bürünüyor. Bazılarının ise önlerine çıkan şeyler buna engel oluyor. Örneğin bir heykeltıraş düşünün. Heykeltıraş, istediği heykeli yapmak için uygun taşı buluyor ama sonrasında üşenip sürekli erteliyor. Ya da paraya ihtiyacı olduğu için istediği heykeli değil de daha çok para kazandıracak bir şey yapıyor ve mecburen engellere boyun eğiyor.
  İnsanlar karakter ve kişiliklerini birbirlerine uyarlamaları, üşenmemeleri ve insanların her şeyi yapabilecek güçte olduklarını unutmamaları gerekiyor. İşte bu sayede istediğiniz heykeli ortaya çıkartabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder