22 Nisan 2020 Çarşamba

Kadın-Erkek İlişkileri


Kadın-Erkek İlişkileri
  Herkes bu konu hakkında birbirinden farklı düşünür ve bu durum çok olağandır. Çünkü herkes birbirinden farklı bir beyin ve düşünce yapısına sahiptir. Yine herkesin hayatındaki insanlar da çok farklıdır ama aynı zamanda birbirine benzer. Böyle bir farklılık ve benzerlik söz konusu olunca her ilişki farklı yollarla kurulur diyebiliriz. Fakat her ilişkide olması ve olmaması gereken bazı şeyler vardır.
  İlişkilerin olmazsa olmazları; güven, sadakat, ortak yön, anlayış, eşitlik, sevgi ve bağlılık. Eğer ki bunlar düzgün bir şekilde varsa, işte o ilişkide doğru düzgün ve çiftin istediği gibi ilerler.
  Çift, birbirine güvenmez ise sürekli şüphecilik ve bunun sonunda tartışmalar görülür. Güvensizlik, kıskançlığı körükler. Eğer ki bir hayatı 2kişi paylaşmak istiyorlarsa birbirlerine gözü kapalı güvenmelidirler. İlişkinin ve diğer kavramların temeli güvendir. Her ilişki güven üzerine kurulmalıdır.
  Eğer çift birbirine karşı dürüst ve sadık olmazsa ne olur? Bu sorunun cevabını hemen herkes verebilir. Yalanlar, aldatmalar, uydurma bahaneler ve en kötüsü yapmacık bir samimiyet. Çift, birbirine yeterince dürüst olmalıdır ki aralarında gizli bir şey olmasın ve böylece aralarında çözemedikleri bir sorunda olmaz. Güvenin doğurduğu sadakat ve dürüstlük ilişkiye en tepede yer hazırlar.
  Aşkta önemlidir ama ortak yön ve sevgi daha önemlidir. Aşk dediğimiz şey insanı kör eder, düşüncelerini ve beynini tıkar, uzun sürer ya da kısa ama sonunda fark ettirmeden çekip gider. Ama eğer o aşk karşılıklı ise giderken yerine bazı güzel şeyler bırakır ve o bıraktığı şeyler ömür boyu ilişkiye eşlik eder. Aşk, yerine ortak yönleri ve sevgiyi bırakır. Çünkü iki kişi arasındaki ortak yönler bitmez, en fazla değişir ve sonsuza kadar kalır. Sevgi de öyledir. Bitmez tükenmez bir şeydir bu sevgi ve tek yönlü değildir. İnsan, eşinin yürüyüşünü, konuşmasını, zekasını, sohbetini, fiziğini, hal ve hareketlerini ve daha nice şeyini sever ve bu sevdiği şeyler bir insanın üzerinde her zaman kalacağı için onu seven kişide onu hep sevecektir. Ancak karşı taraf kendini sevdirdiği gibi nefrette ettirebilir ve bunu da sevilen özelliklerinin tam tersini yaparak başarır. Böyle bir durumda sevgi diye bir şeyin sözünü etmemiz o sevginin derecesine bağlıdır. Her durumda olduğu gibi sevgi karşılıklı ise o çifti hiçbir şey yıkamaz.
  Anlayış ve eşitliğe gelirsek eğer, bunlar birçok kişi için çok zor şeylerdir çünkü kıskançlık ve kibir bunların önüne geçer. Çift, birbirini eşit görürse eğer anlayış göstermeleri de çok daha rahat olur. Bu konuda yapılan en büyük hatalardan biri kadın erkek eşitsizliği oluyor. Kadın ile erkek eşit olacak ki çağdaş bir şekilde yaşayalım. Eğer ki eşitlik yoksa anlayışta yoktur ve dolayısıyla bir ilişkide yoktur.
  Çiftin birbirine bağlılığı çok önemlidir ama bunu uzun uzun anlatmayacam çünkü diğerlerini yapan bir çift zaten birbirine sımsıkıya bağlanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder